חגים ומועדי השנה

מהי המשמעות של חג החנוכה?

  • כ"ז כסלו התשפ"ב

שאלה

מהי המשמעות של חג החנוכה? מדוע קוראים לחג חנוכה? תודה רבה על האתר הנהדר הזה, שנותן לנו מקום לשאול שאלות ולשאוב מידע. ישר כוח.

תשובה

שלום רב,

השם חנוכה נגזר מלשון חנו - כ"ה, כלומר שנצחונם של החשמונאים נגד צבא היוונים היה בתאריך של כ"ה לחודש כסלו, וביום הזה הם חנו.

השמחה של הנצחון הוא בכך שעבודת בית המקדש חזרה למתכונתה, וגם בכך שאירע נס עצום על טבעי שפח שמן קטן דלק שמונה ימים, נס זה הוכיח לעם ישראל את האהבה הגדולה שבורא עולם אוהב אותנו. חג שמח ומאיר פנחס הלוי