איך חוזרים בתשובה על חפצים שלא יודעים למי להחזירם?

  • כ"ח תשרי התש"פ

שאלה

בהיותי מורה יצא לי לא פעם לקחת עט/ עפרון מתלמידה או חברה לצוות, כרגע נמצאים ברשותי מספר מכשירי כתיבה שאיני יודעת למי להחזירם. בזמנו- ניסיתי לשאול תלמידות וכו האם שייך אליהם אך לא מצאתי למי זה שייך (וכן יש חפצים שלצערי לא שאלתי עליהם). אני חוששת מגזל כי דין פרוטה כדין מאה, איך אני יכולה לשוב על כך בתשובה?
ובאותו עניין - ברשותי מספר מחברות וספר לימוד אחד שלקחתי לבדיקה אך לא החזרתי לתלמידות, (גם כן-סיפור מלפני כ4 שנים), מה עליי לעשות כדי לא להיכשל בגזל?

תשובה

שלום וברכה

כל הדברים שאינך יודעת של מי הם עלייך לרשום במקום שמור או במייל שלך שיש בידך את הדברים מאנשים שאינך זוכרת של מי הם ושכאשר יבוא אליהו הנביא לקראת ביאת המשיח תדעי למי להחזיר את שווי החפצים.