האם החתן יכול לברך את ברכת האירוסין בחופה?

  • י"ח תשרי התש"פ

שאלה

מישהו אמר לי שיש עניין גדול לפי הרמב"ם שהחתן יברך בעצמו את ברכת האירוסין, בחופה וביקש שאעשה כך, האם זה נכון ומה העניין? תודה

תשובה

מועדים לשמחה,

נכון שכך דעת הרמב"ם (הלכות אישות פרק ג הלכה כג), וטעמו, משום שברכה זו היא על מצוות הקידושין, ולכן אין ראוי שיברך אותה אלא עושה המצווה וכמו שביאר רבי אברהם בן הרמב"ם בתחילת ספר מעשה רוקח, מכל מקום המנהג הוא שהרב מסדר הקידושין מברך ברכות אלו ולא החתן וכמבואר ברמ"א אבן העזר (סימן לד סעיף א). וכן המנהג פשוט אצל הספרדים וכמו שכתב השדי חמד (מערכת חתן וכלה אות יח). ואין לשנות מן המנהג.

בברכה,

הלל מאירס