חגים ומועדי השנה

השתתפות אבל בשמחת בית השואבה

  • י"ג תשרי התש"פ

שאלה

האם מותר לאבל תוך י"ב חודש על אביו להשתתף בשמחת בית השואבה הנערכת עם מוזיקה. תודה

תשובה

שלום רב,

אבל לא יכול להשתתף בשמחת בית השואבה כשיש שם מוזיקה, וכן לא יכול ליטול חלק בריקודים, אולם מותר לו להשתתף באמירת שיר המעלות.

מקורות: יעויין גשר החיים (פרק כג סעיף ג אות ז) והליכות שלמה על המועדים (תשרי-אדר פרק יב בארחות הלכה הערה 12).

בשורות טובות וחג שמח,

הלל מאירס