שו"ת יום כיפור

מה משמעות סליחות

  • ח' תשרי התש"פ

שאלה

האם סליחות מכפרות את כל העוונות ,מה משמעות סליחות?
שאלה נוספת: אם יש הרגשה שלא ניצלתי כראוי את עשרת ימי תשובה מה עלי לעשות אם איזה מחשבה אני צריכה לבוא ליום כיפור ואיך אני מתגברת על מחשבות גשמיות בתפילה ומצליחה להתחבר אליה באמת
שאלה נוספת :אם מגיעים אחרי שהתפילה התחילה עדיף להמשיך עם החזן או לקרוא עד לחזן ואז להמשיך?
בתודה והערכה

תשובה

שלום וברכה

תשובה מכפרת על כל עוון. הסליחות הם בקשת הסליחה מאת ה' שזה חלק יסודי מהתשובה.כמו כו מבקשים שם ישועת ה' לשנה חדשה טובה ומתוקה.

מה הכוונה של מחשבה גשמית בעת התפילה?

עדיף להתפלל כל התפילה לפי סדר התפילה