חברה והשקפה

תפקיד האישה ברווקות

  • ד' תשרי התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום,
אני בחורה רוווקה בת 26, עובדת במשרה מלאה ומשתדלת לעזור(וצריכה להשתפר בזה..) להוריי בצרכי הבית .
בעז"ה מחכה לזיווגי שיבוא במהרה .אך בינתיים שאלתי היא כזו : בחור מחויב בלימוד התורה - בין אם הוא רווק בין אם הוא נשוי, אבל אצל אישה זה לא כך . אני יודעת שתפקיד האישה הוא לגדל את הילדים ולתמוך בבעל שילמד תורה. בינתיים ב"ה איני בשלב הזה , אם כן - מה מוטל עליי בתור אישה כעת? מה המהות והתכלית שלי עכשיו?

תשובה

שלום וברכה

כרגע תפקידך לחפש לעצמך זיווג בהשתדלות סבירה ובעז"ה תמצאי זיווגך בשנה זו בקרוב ממש, עד למציאת הזיווג יש לך תפקיד של קבלת גזירת שמים באהבה .ובשמחה ולשמוח במה שיש לך ולהתפלל לבורא עולם שיתן לך את זיווגך

כך גם משתדלים להינצל מכל ניסיון מזדמן ולהפקיד על התפילה ועל ברכות בכוונה ולקדש שם שמיים בכל הליכותייך. כל ניסיון שאת עוברת הוא עוד תפקיד שקיבלת בזמן זה לעשות את רצונו יתברך שמו.

בהצלחה רבה,