חברה והשקפה

שלום וברכה! סיפורי צדיקים גורמים לחלישות הדעת, מה לעשות?

  • י"ד אלול התשע"ט

שאלה

שלום וברכה!
אני מתחזק מאוד בשנתיים האחרונות (:
ויש דבר שקצת גורם לי לחלישות הדעת זה מכבר...
ישנם סיפורי צדיקים שאני יודע שהם נכונים ואני ממש אוהב לשמוע אותם כמו סיפרים על הרבי מליובאוויטש, שאנשים שהיו איתו ב"יחידות" מספרים, סיפורים ממקור ראשון/ שני על הרב עובדיה יוסף זצ"ל, על הגראי"ל שטיינמן זצ"ל, הרב יעקב אדלשטיין זצ"ל וכו..
אבל ישנם סיפורים שקשה לי לא לקבל חלישות מהם..
כמו שישנם סיפורים מאוד עוצמתיים וניסיים על רב מסויים, ובמקום אחר מספרים אותו דבר על רב אחר...
או שיש סיפורים שאני חושב בליבי לפעמים שמישהו פשוט המציא אותם כדי לפאר שם של רב....
איך להתייחס לסיפורי צדיקים? האם יש כאלו ממצאים? והאם צריך לפעמים לסנן? ואם כן, - איך?
שחוב לציין שאני משתדל לכתוב את זה בשיא הכנות, כי אני ממש אוהב לחקות את דרכיהם של גדולי הדור ואני ממש רואה בהם כמנהיגים אמיתיים.
תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

שלום וברכה

סיפורים ממקור ראשון הם דברים נכונים בוודאות.

סיפורים שאינם ממקור ראשון יכולים מטבע הדברים להשתנות קצת ולעבור גם מצדיק לצדיק עקב שכחת הזמן והטלפון השבור כמובן. אבל הסיפור ככל הנראה התרחש אצל אחד הצדיקים דומה בערך לסיפור המסופר בספר.