אמונה

על מה ידונו חילונים שהגיעו למסקנה שהיהדות לא נכונה?

  • ה' אלול התשע"ט

שאלה

שלום רב,

יש שאלה שמאוד מטרידה אותי,
במידה וחילוני חקר ובדק באופן מעמיק וישר והגיע למסקנה שהיהדות לא נכונה,
על מה ידונו אותו אחרי שיפטר?

תשובה

שלום וברכה,

רק הקב"ה קורא כליות ולב, ויכול לדון אדם כזה.

אך אמרו חז"ל: "בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו" (מכות דף י, ע"ב), "בא ליטמא פותחין לו, בא ליטהר מסייעים אותו" (שבת דף קד, ע"א).

אם אדם הגיע לכפירה, טבעי שהיו בו מידות רעות או תאוות כלשהן ששיחדו אותו. ואת השוחד הזה ה' יראה לאדם - את רצונו האמתי, ומה שהוביל אותו למסקנות שגויות ושקריות.

הרחבתי על נושא זה בחוברת בשם "שיחה גורלית" (חפש בגוגל) המתארת דו-שיח בין אתאיסט לבין אלוקים לאחר המוות, ובה האתאיסט שואל שאלות "הגיוניות" בעיניו, אך מגלה שלא ניתן להתכחש להגיון האמתי שהיה בלבו.

בברכה,

דניאל בלס