האם צריך להטביל קולפן?

  • ד' אלול התשע"ט

שאלה

האם צריך לטבול/להכשיר קולפן לפירות וירקות? תודה

תשובה

שלום רב,

אם רוב השימוש של הקולפן הוא לפירות וירקות שנאכלים חיים ולא טעונים תיקון נוסף יש להטבילו עם ברכה. ואם רוב שימושו הוא לירקות שאינם נאכלים חיים וטעונים בישול - יש להטביל בלא ברכה (שו"ת אבני ישפה חלק א' סימן קמו).

כמובן שכל הצורך להטביל הוא רק באופן שהקולפן מיוצר על ידי חברה שנמצאת בבעלות גויים.

בברכה,

הלל מאירס

מדוע צריך להטביל כלים שיוצרו ע"י גוי ועל אילו דברים צריך להקפיד, איזה כלים צריכים טבילה?