תפילה וברכות

ברכה על ים המלח

  • י"ג אב התשע"ט

שאלה

שלום הרב
ידוע שהרב עובדיה פוסק שלא לברך על ים המלח את ברכת 'עושה מעשה בראשית' כי יש ספק אם הוא היה בזמן בריאת העולם, רציתי בבקשה לשאול, כתוב בגמרא מסכת בבא בתרא דף עד:
כי הוא על ימים יסדה ועל נהרות יכוננה אלו שבעה ימים וארבעה נהרות שמקיפין את ארץ ישראל ואלו הן שבעה ימים ימה של טבריא וימה של סדום וכו'
לכאורה רואים מכאן באופן ברור שים המלח היה בעת שה' יסד את העולם

תשובה

שלום וברכה

שו"ת בצל החכמה חלק ב סימן יב

מעתה כשאמרו (ב"ב שם) כי הוא על ימים יסדה וחשב גם ימה של סדום ע"כ אין הכונה כי מששת ימי בראשית נוסדה עליו אלא משעה שכבשוהו ישראל או מאיזה זמן אחר.