חגים ומועדי השנה

האם מותר לקנות ציוד לבית הספר בשלושת השבועות?

  • י"ז תמוז התשע"ט

שאלה

האם מי"ז בתמוז אסור לקנות בגדים, ציוד לבית הספר?
תודה מראש.

תשובה

שבוע טוב,

1. מותר לקנות בגדים עד א' אב. ומכל מקום בגדים כאלה שמברכים עליהם שהחיינו טוב להחמיר לא לקנות כבר מי"ז בתמוז אלא אם כן מחדשים אותם בשבת (שלחן ערוך סימן תקנא סעיף יז ומשנה ברורה ס"ק צח) או לאחר תשעת הימים.

2. אם אפשר עדיף לקנות ציוד לבית הספר לפני ראש חודש אב. ולאחר ראש חודש אב מעיקר הדין גם כן מותר. ומכל מקום אם אין חשש שלא יהיה ניתן להשיג אחר כך את הציוד באותו מחיר - עדיף לדחות את הקנייה לאחרי תשעה באב.

בברכה,

הלל מאירס