חגים ומועדי השנה

האם אישה בהריון צריכה לצום בתשעה באב דחוי?

  • ט"ז תמוז התשע"ט

שאלה

שלום,
אני נמצאת בהריון שבוע 27 ורציתי לדעת אם אני צריכה לצום את צום תשעה באב (שבו אהיה בשבוע 30)?
ואת צום יום כיפור שבו אהיה בשבוע 38.
תודה.

תשובה

שלום רב,

1. השנה תשעה באב נדחה משבת ליום ראשון, ולפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל, את פטורה מלצום בתשעה באב דחוי (שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן מ).

ולפי מנהג בנות אשכנז רק אם את מרגישה מיחוש קצת תוכלי להקל שלא לצום (ביאור הלכה סימן תקנט סעיף ט, ד"ה ואינו).

ולכל הדעות ראוי שלא תאכלי להתענג במאכל ובמשתה אלא כדי קיום הולד (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנד סעיף ה).

2. את צריכה לצום כרגיל ביום כיפור (שלחן ערוך סימן תריז סעיף א).

בברכה,

הלל מאירס