שבת

ביצים ותפוח אדמה בסיר עם מים, מתי צריך להניח על הפלטה בשביל סעודת שבת בבוקר?

  • ט' תמוז התשע"ט

שאלה

ביצים ותפוח אדמה ששמים עם מים בסיר והתבשלו לפני השבת..מתי צריך להניח על הפלטה לסעודת שבת בבוקר , האם לפני כניסת השבת צריך להניח? והאם אפשר להוסיף מים לסיר במהלך השבת? ולגבי ג'חנון ששמים בתנור..אם אין לי תנור חדש בהכשר שיש היום..האם מותר להניח סיר גחנון בתנור ולפתוח בבוקר שבת את התנור?

תשובה

שלום וברכה

אם יש רק מעט רוטב והסיר כבר מבושל לגמרי ניתן להניח על פלטה חשמלית בשבת.

אם הרוב נוזל יש להשאיר את הקדירה על הפלטה מלפני כניסת השבת.

אם התנור נכבה לפני הוצאת הג'חנון אין איסור. אולם אם התנור פועל עדיין יש בעיה בפתיחת דלת התנור. כל זה בתנאי שהג'חנון כבר אפוי לפני שבת לפחות שליש. אם זה לא אפוי עדיין יש לכסות את הכפתורים לפני כניסת השבת.