חגים ומועדי השנה

האם חתן וכלה צריכים להתענות בשבעה עשר בתמוז דחוי?

  • ה' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום הרב, אני מתחתן בעז"ה בי"ג תמוז, כך שי"ז בתמוז [החל השנה בי"ח תמוז] יוצא בתוך השבע ברכות שלי.
האם עלי ועל אשתי לצום? או שפטורים? ואולי אסור לנו לצום?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כיוון שתענית י"ז בתמוז נדחית השנה משבת ליום ראשון, אתם לא צריכים להתענות, ואף אסור לכם להחמיר ולהשלים את התענית.

מקורות: כן פסק בשו"ת יחוה דעת חלק ג' (סימן לז) שחתן וכלה בתוך שבעת ימי המשתה שלהם, אינם צריכים להשלים תענית דחוי של שבעה עשר בתמוז, ואף אינם רשאים להחמיר על עצמם להשלים התענית, כי יום טוב שלהם הוא.

בברכת מזל טוב,

הלל מאירס