טהרת המשפחה

נסיעה ללידה באמבולנס בשבת

  • א' תמוז התשע"ט

שאלה

בס"ד

שלום רב
בתי בהריון ראשון היא גרה ברחובות ואנחנו מתגוררים באשקלון, בתי רוצה שאהיה איתה בלידה בעזרת ה' בעיתה ובזמנה.
עלתה שאלה, במידה ותצטרך ללדת בשבת ותשהה ברחובות האם יכולה לנסוע באמבולנס לאשקלון ולאסוף אותי בכדי שאבוא איתה ללידה.
בכבוד רב
סימה כהן

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שאם היא תלד היא תלך לקפלן ולכן לא מובן כל כך למה לקחת אמבולנס לאשלקלון.

אם היא יכולה להסתפק בבעלה מה טוב וכך ראוי לעשות אולם אם היא מרגישה חוסר ביטחון בלעדייך והיא תהיה מתוחה ולחוצה בלידה ללא נוכחותך, מותר לה להתקשר אילייך ואת תבואי במונית לבית חולים. עדיף להכי מראש נהג נכרי שתסכמי איתו מראש שאם את תצטרכי בשבת תזמיני אותו לצורך נסיעה לבית חולים.

צריך לזכור כפי שציינתי שאם היולדת יכולה להסתפק בבעלה לצידה ללא נוכחותך, עדיף. במקרה ספק יש לך לנסוע.