טהרת המשפחה

האם חובה ללבוש גרביים בבית בזמן נדה?

  • כ"ד אייר התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
האם באמת צריך ללבוש גרביים בבית בזמן שאסורים? ואפילו בלילה?
וכן לגבי מטפחת, האם חייבים גם לישון איתה?
אשמח מאוד לתשובה בהקדם.
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. יש אומרים שיש חובה לאישה ללבוש גרביים בזמן שהיא נדה כדי שבעלה לא יראה את כפות רגליה. ויש מקילים שאם היא רגילה ללכת בבית בלי גרביים בזמן שהיא טהורה יכולה להמשיך ללכת כך בזמן נדה (יעויין בספר מראה כהן פרק ה הערה צה).

2. אישה שבדרך כלל לא מכסה את הראש בזמן שהיא נמצאת לבד עם בעלה כשהיא טהורה, גם בזמן נדה מותר לה להיות בפניו ללא כיסוי ראש.

מקורות: טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט עמוד קעג). וכן דעת שו"ת אגרות משה חלק יורה דעה חלק ב' (סימן עה ד"ה ובדבר קול), אלא שכתב שם, שהמחמיר בעניינים אלו משובח. ע"ש. והובא בבדי השלחן הלכות נדה (סימן קצה ס"ק קיד ובציונים שם).

אמנם יש שהחמירו בזה בכל אופן, יעויין בספר שיעורי שבט הלוי הלכות נדה (סימן קצה סעיף ז אות ב) ובספר דרכי טהרה (פרק ה סעיף סא).

בברכה,

הלל מאירס