אמונה

אלוקים

  • ל' סיון התשע"ט

שאלה

רשום שהאדם ניברא בצלם אלוקים ורשום שאין לו דמות הגוף מה הכוונה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

האדם מורכב מחומר וצורה.

החומר ממנו נברא האדם - הוא מעפר.

הצורה הרוחנית שנבחרה לאדם - היא מתכונותיו הרוחניות של האלוקים.

אלוקים כמובן איננו חומרי, אין לו גוף ולא צורת הגוף. הכוונה בביטוי "בצלם אלוקים" הוא בתכונות הרוחניות שנקבעו לאדם, אשר נועד להידמות לאלוקיו.

כפי שנאמר בתהילים פרק קב: "דמיתי לקאת במדבר, הייתי ככוס חרבות" (-קאת היא סוג של ציפור נודדת), מובן שאין כוונתו של המשורר שהיתה דמותו כצורת ציפור, בעל כנפיים או מעופף באוויר, אלא כוונתו שהיה בודד כאותה ציפור על גג. כך גם הביטוי "בצלם אלוקים" אין כוונתו לתאר את הצורה החיצונית של האדם, אלא את תכונותיו הרוחניות - בפרט התודעה המחשבה וכוח הדיבור, המאפשרת לאדם להבדיל בין טוב לרע.

בברכה,

דניאל בלס