נשים

שמירת נגיעה, מדוע?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב! רציתי לשאול מדוע לאסור לגמרי נגיעה הרי כולנו יודעים שלנגיעה יש כוח עצום כוח טוב {שלפעמים הוא מנוצל לרעה..} נניח שאני רב עם מישהו וחבר שלי שם את היד עליי ואומר לי "תרגע אחי" אני יגרע בגלל שהוא שם עליי את היד זה לפי דעתי נגיעה לטובה נגיעה למטרה טובה. אז אם נניח יש לי ידידה שבא אלי בוכה וכואב לה ואני יודע שאם אני יחבק אותה אני יעזור לה היא תרגיש ביטחון היא תרגיש שמישהו תומך בך ו היא ממש צריכה את זה אז עדיין אסור! אפילו אם זה למטרה טובה! אני יודע שאולי זה יכול להתדרדר אבל אין מצב שאדם יוכל לשלוט בעצמו ביצר הרע שבו! ועוד שאלה מי שקיום נוגע בבנות אבל לא נגיעות רציניות אלא משיכה בכתף ללחוץ יד וכ`ו יש לו עברה בשמים תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אכן מפני כוחה העצום של הנגיעה , אנו מבינים היטיב את סיבת האיסור, וכמו שכתבת אני יודע שאולי זה יכול להתדרדר אבל אין מצב שאדם יוכל להיות בטוח שישלוט בעצמו ביצר הרע שבו!` ואף שאכן יש מצב שיתגבר האדם על יצרו אך אסור לו להסתכן בנפשו, חלילה, כי היחתה אדם אש בכפו ולא יבער, אם בסכנות גשמיות, אנו שומרים על עצמינו מכל משמר, בסכנה כזו גדולה, אשר חטאה רב מאוד, לא נחוש לספק, וקרוב הדבר מאוד שהחבר יתחמם, אף אם לא יגיע לידי מעשה בחבירה, וע"כ נקיים את מצוות התורה, ולא נלך אחר יצרינו, ונזכה להיות טהורים ועושים את רצון בוראינו. וכמובן שכל מי שלא נזהר באיסור חייב לחזור בתשובה ולקבל על עצמו שלא לחטוא עוד.

בהצלחה

בנימין שמואלי `