חלמתי שנופלות לי כל השיינים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אתמול בא להרצות בטבריה הרב מאיר שוורץ והוא דיבר על חלומות והוא אמר שזה מהחלומות שצריך לצום בשבילם וגם יצחק פנגר אמר שזה חלום קשה ואני חלמתי אותו אני יפרט יותר זה היה ממש ממש בתחילת השינה זה היה שהאיתי עוד חצי ער פתאום אני רואה פה או מרגיש תפה זה היה כל כך תחושה שלא הרגשתי חלמתי שנופלות לי השינים ואני בא לרוק אותם מהפה אבל לא מצליח ואז אני זוכר שאני הקאתי אותם מהפה ישר קמתי הממיטה זה היה כל כך מפחיד אני הרגשתי את זה בפה שלי או במוח כאילו שידר לא יודע זה היה משונה כמו חלום צלול מה אלי לעשות עכשיו איך אני יצום כמה זמןיש בית ספר גם איך אני יצום והרב אמר שאפשר לתת נדבות ואני זוכר שנתתי אחרי זה כמה כסף אולי איזה 20 בערך כל פעם נתתי קצת כמה כסף צריך לתת בדרך כלל ולמי

תשובה

שלום

אם כאבו לך השיניים לאחרונה, [דבר נפוץ במחוזותינו] אין צריך לחשוש ממשמעות החלום הזה [משנה ברורה סי` רפח]. גם אם לא כאבו לך השיניים לאחרונה, שאז מקובל שמשמעות חלום זה מורה לרעה יש לציין לדברי הרה"ג המקובל רבי יהודה פתייא בספר מנחת יהודה (סימן מ"ז), כי עתה השדים יודעים הדברים שבני אדם מקפידים עליהם אם רואים אותם בחלום, כגון הרואה בחלום שנפלו שיניו, או לובש שחורים, וכיוצא בזה, ולכן הם מראים אותם לבני אדם כדי לצער אותם שיתענו עליהם, ולכן אין לו לאדם לחוש לחלומות כאלה, ואם לא ישית לבו לזאת, תבוא עליו ברכה. ואף אתה כשלא תחשוש תבוא עליך ברכה. אולם כדאי לך מאוד לקיים עצת חז"ל וללכת לבית הכנסת בהקדם האפשרי, ובשעה שהכהנים מברכים ברכת כהנים תגיד תפילה זאת:

"רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי. אמן: בהצלחה - מנשה ישראל