האם מברכים שוב על אוכל שהגיע אחרי הברכה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב.. יש לי שאלה בקשר לברכות הנהנין, אם אני נמצאת בבית שלי ובירכתי על עוגה מסוימת מזונות ואח"כ התחשק לי עוגה אחרת, שאותה לא פטרתי בברכה הקודמת, האם גם עליה אני מברכת ברכת "בורא מיני מזונות" הבעיתיות היא כאשר אחרי כמה דק` אני אוכלת כמה דברי מזונות שלא חשבתי שאוכל קודם.. אז השאלה שלי היא האם בכל פעם אצטרך לברך מחדש אינני רוצה לברך ברכה לבטלה ולכן זה נורא חשוב לי. תודה רבה.. וברכותיי על האתר המדהים.

תשובה

שלום

מעיקר הדין היה צריך לברך שוב אם לא היה בכוונתך לאכול את המאכל השני. אולם שמעתי ממרן פוסק הדור רבי יוסף שלום אלישיב שליט"א כי כיום יש לדון בזה מדין הסמוך על שולחן אחרים שאינו צריך לברך שוב כיון שדעתו על כל מה שיביא בעל הבית,

וכיון שכיום אנשים אוכלים בלי חשבון, ואוכלים מן המזדמן ולא דוקא מן המתוכנן, לכן יש לומר כי תמיד פוטרים בברכה את כל מה שיזדמן לי אחר כך, ולכן דעתו נוטה שאין צורך לברך שוב, וכן נוהגים. בהצלחה - מנשה ישראל