חברה והשקפה

למה יש לי מחשבות רעות

  • ח' סיון התשע"ט

שאלה

היי אני חוזרת בתשובה מאמינה בה׳ יתברך
לאחרונה פתאום בלי שאני רוצה גם שאני קוראת תהילים מתפללת או סתם אני חושבת דברים מאוד לא טובים או אומרת דברים לא טובים לא בכוונה לא יודעת למה על ה׳ אני מאוד מצטערת על זה ולא מבינה למה זה קורה מה אני יכולה לעשות?? אני אוהבת את השם מאוד

תשובה

שלום וברכה

על עצם הופעת מחשבה מכל שהוא, אין עונש. המחשבות באות ללא רצון. עיקר עבודת האדם היא להסיח דעתו מהמחשבה לאחר שהיא מגיעה ולא לחפור בזה. כאשר מגיעות אילינו מחשבות רעות אין להילחם איתן, המלחמה מביאה בדרך כלל תוצאה הפוכה של התגברות המחשבה בדווקא. הדרך הנכונה היא להסיח דעת לדברים אחרים, לחשוב על עניינים אחרים, או אף להתעסק בפעול בענייניים אחרים להתקשר לחבירות ולשוחח איתן על דא ועל הא או לעשות כל פעילות גופנית אחרת, אוטומטית המחשבות הלא טובות נעלמות. אין אדם יכול לחשוב שני דברים בבת אחת בעז"ה המחשבה תיעלם מעליה.