שבת

דברים חדשים לשבת

  • כ"ט אייר התשע"ט

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים בגאונים השם יאריך ימיכם בטוב ושנותיכם בנעימים תבורכו מפי עליון ותזכו לשנים רבות, נעימות וטובות אכי"ר.

בגד חדש שנקנה (ציצית, חולצה, חליפה וכו') ורוצים ליחדו לשבת\יום טוב ואת הבגד של שבת\יום טוב להעביר לשימוש בחול.

האם אין חשש כמו שמובא במסכת ביצה עם שמאי הזקן שהיה מניח כל חדש או טוב יותר שמצא לשבת או שמא שם מדובר שעדיין לא התשמש בו בשבת ומשום מעלין בקודש ואין מורידין לא ניתן להשתמש בבגדים המיוחדים בימי החול?

תשובה

שלום וברכה

אין איסור להוריד בגד שבת לשימוש יום חול לאחר שקונים בגד חדש לשבת.