שבת

האם יין שקידשנו עליו בשבת אפשר להחזיר לבקבוק?

  • כ"ז אייר התשע"ט

שאלה

האם יין שקידשנו עליו בשבת אפשר להחזיר את מה שנשאר לבקבוק המלא? ואז לברך ממנו שוב? תודה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להוסיף קצת יין מהבקבוק לתוך היין שבכוס, ובזה הוא מתוקן, ואז אפשר להחזיר את היין שבכוס לתוך הבקבוק, ולהשתמש בו לכוס של ברכה (קידוש וכו'). ובדיעבד גם אם החזרת את היין לבקבוק בלי להוסיף עליו יין קודם לכן, היין כשר לכוס של ברכה, ובלבד שיש בבקבוק יותר יין מאשר היין שבכוס.

מקורות: יעויין שלחן ערוך (סימן קפב סעיפים ה-ו) ומשנה ברורה שם.

בברכה,

הלל מאירס