חברה והשקפה

ספר ???? שמואל א

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

בפרק טו
שאול אומר לקיני :"ואתה עשיתה חסד על כל בנ"י בעלותם ממצרים". מה החסד שעשה הקיני עם ישראל "בעלותם ממצרים" ????

תשובה

שלום וברכה

רש"י שמואל א פרק טו פסוק ו

עם כל בני ישראל - שנהנו מסעודתו משה ואהרן וכל זקני ישראל והרי מעלה עליו כאלו עשה חסד עם כל בני ישראל:

מצודת דוד שמואל א פרק טו פסוק ו

עשיתה חסד - על יתרו יאמר והחסד הוא מה שיעץ להעמיד שופטים שהיה טובה לכל ישראל להקל עליהם מלעמוד על משה מבקר עד ערב:

בהצלחה,

בנימיןן שמואלי