אמונה

ספרים חיצונים

  • כ"ג אייר התשע"ט

שאלה

שלום וברכה ,
מהם ספרים חיצוניים? פעם אמרו לי שזה ספרים שלא נכנסו בתנך? מה זה ? האם מותר לקרוא בזה ?
מישהו הבי לי טקסט של זה וזה היה ממש הזוי לקרוא בזה זה כאילו סיפור אחר לגמרי? לפי דעת תורה האם מותר לקרוא בזה ???

תשובה

שלום וברכה,

חז"ל מעידים שהיו ספרים חיצוניים שלא נכנסו לתנ"ך מאחר שלא נכתבו ברוח הקודש, או לא היו אמינים דיים.  ספרים אלה תורגמו והועברו מדור לדור על ידי הנוצרים (לדוגמה: ספר המכבים), לכן קל להניח שהם משובשים אף ברמת העברה ההיסטורית.

לא היתה מעולם בעם ישראל כל מחלוקת לגבי ספרים מפורסמים כמו שמואל ומלכים (אשר נכתבו על ידי נביאים מפורסמים כשמואל הנביא), אלה היו כתבי קודש היסטוריים שהועברו בידי כל עם ישראל ללא עוררין, לכן הם חלק בלתי נפרד מהתנ"ך. אך ספרים חיצוניים הועברו בידי יחידים, שלא ברוח הקודש, ומקורם ההיסטורי אינו ברור. חז"ל אסרו ללמוד בספרים חיצוניים כדי שלא ימשכו להאמין בהם ולראותם כספרי קודש.

ראה עוד על הספרים החיצוניים:

https://www.hidabroot.org/question/26061