האם אפשר להפסיד את הזיווג האמיתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שמעתי שיש אפשרות לאדם להפסיד את זיווגו האמיתי על ידי בחירה מוטעית, האם זה נכון? איך יודעים שזה אכן השזידוך/זיווג שלי משמים?

תשובה

שלום נכון,

יש אפשרות שהאדם לא יזכה להזדווג עם בת זוגו האמיתית, כעונש על מעשים לא טובים, וכן אם אדם דוחה הצעות שהוצעו לו ללא סיבה אמיתית טהורה, יכול על ידי דחיות האלו לפספס את הבת זוג הנכון שלו. אולם, יש לדעת כי הרבה הרבה אנשים מצליחים לחיות בשלום חיים מאושרים גם כשהבת זוג איננה בדרגא של זיווג ראשון שהיא ההצעה שהכריזו עליה בשמים.

ובכן, אין לנו נביאים, או צדיקים בדרגא של האר"י הקדוש והדומים לו, שהיו יכולים לגלות לאדם מהו בת זוגו האמיתית, אולם הדרך הנכונה לאדם הוא להתנהל עם דרכיו של הקב"ה, ולא לדחות מה שהוא רואה כהזמנה מגבוה. בהצלחה - מנשה ישראל רעים שעשה,