חגים ומועדי השנה

איך עושים הבדלה בחג השבועות שחל במוצאי שבת?

  • כ"ב אייר התשע"ט

שאלה

האם ניתן במוצאי שבת שבו יחול חג שבועות לאפות בתנור שיכוון על ידי שעון שבת? ואיך עושים הבדלה במוצאי שבת שחל חג שבועות? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מותר לאפות בתנור שנדלק ביום טוב על ידי שעון שבת. אך אין להגביה או להנמיך את הטמפרטורה.

2. עושים הבדלה בתוך קידוש של יום טוב. והסדר הוא כך: ברכת היין, ברכת קידוש של יום טוב, ברכת הנר (בורא מאורי האש), ברכת הבדלה (המבדיל בין קודש לקודש), וברכת שהחיינו. ואין מברכים על הבשמים (שלחן ערוך סימן תעג סעיף א ומשנה ברורה סק"ג).

בברכה,

הלל מאירס