שבת

שמירת שבת בצהל

  • כ"ב אייר התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני משרת בצהל כרגע בתור מפקד בהגנה קרקעית בבסיס מסויים.
התפקיד מצריך ממני הרבה סיורים פנימיים בבסיס והרבה חילופי שמירות שאני צריך לעשות אותם כמובן עם אוטו.
השאלה שלי זה אם נסיעות לסיורים ופריקות מותרים גם ביום בשבת? (כי כמובן שמצפים ממני לעשות את זה גם בשבת) מיותר לציין שהאוטו מונע בשבת, ונוסעים בו אנשים שפחות מכירים את ההלכות שנוגעות לזה כך שאין התחשבות בשומרי שבת במקום כזה. הנסיעות האלה ספק אם מבצעיות. כי לא צריך להיכנס לכוננות גבוהה או לעשות את הסיורים האלה דווקא כשיש מצב ביטחוני לא טוב.
האם אני יכול להשתתף בסיורים האלה כמפקד ביום שבת?

תשובה

שלום וברכה

אינני מכיר את הצרכים של הצבא ולא יכול להכריע בעניין.

אתה כמפקד בוודאי יודע מה זה גדר של ספק פיקוח נפש ומה אינו פיקוח נפש כלל וכל.

אם זה אפילו ספק פיקוח נפש מותר לנסוע בשבת. אולם זה בוודאי לא בגדר של פיקוח נפש הרי שאסור בהחלט לנסוע בשבת ואף במחיר של פיטורין.

הרבה הצלחה,