אמונה

חלום על חתול

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לצוות הידברות . בהרצאותיו של כבוד הרב זמיר כהן על חלומות הוא מדבר על חיות ומשמעותם בחלומות.. אז רציתי לדעת מזה אומר אם חלמתי חלום ..שבחלום אני רואה חתול ופחדתי מהחתול באותו רגע אבל משום מה הלכתי אליו והתחלתי להציק לו ולתפוס אותו מהזנב עד שהחתול התפרע והתחיל לשרוט אותי ואז התעוררתי.

תשובה

שלום

בתלמוד (ברכות נו ב) מבואר כך: הרואה חתול בחלום, במקום שקוראים לחתול בשם `שונרא`, נעשית לו שירה נאה, ובמקום שקוראים לו שינרא` בי`, נעשה לו שינוי רע. ולכן מפאת הספק במקרה שלך, כדאי להגיע לבית הכנסת בתפילת שחרית, ובשעה שהכהנים אומרים ברכת כהנים תאמר את התפילה הזאת:

רִבּוֹנוֹ שֶׁל עוֹלָם, אֲנִי שֶׁלָּךְ וַחֲלוֹמוֹתַי שֶׁלָּךְ, חֲלוֹם חָלַמְתִּי וְאֵינִי יוֹדֵעַ מַה הוּא. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ יְהׂוָה אֱלֹהַי וֵאלֹהֵי אֲבוֹתַי, שֶׁיִּהְיוּ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה, בֵּין שֶׁחָלַמְתִּי עַל עַצְמִי וּבֵין שֶׁחָלַמְתִּי עַל אֲחֵרִים, וּבֵין שֶׁחָלְמוּ אֲחֵרִים עָלַי, אִם טוֹבִים הֵם חַזְּקֵם וְאַמְּצֵם, וְיִתְקַיְּמוּ בִי וּבָהֶם כַּחֲלוֹמוֹתָיו שֶׁל יוֹסֵף הַצַּדִּיק, וְאִם צְרִיכִים רְפוּאָה רְפָאֵם כְּחִזְקִיָּהוּ מֶלֶךְ יְהוּדָה מֵחָלְיוֹ, וּכְמִרְיָם הַנְּבִיאָה מִצָּרַעְתָּהּ, וּכְנַעֲמָן מִצָּרַעְתּוֹ, וּכְמֵי מָרָה עַל יְדֵי משֶׁה רַבֵּנוּ, וּכְמֵי יְרִחוֹ עַל יְדֵי אֱלִישָׁע. וּכְשֵׁם שֶׁהָפַכְתָּ אֶת קִלְלַת בִּלְעָם הָרָשָׁע מִקְּלָלָה לִבְרָכָה כֵּן תַּהֲפוֹךְ כָּל חֲלוֹמוֹתַי עָלַי וְעַל כָּל יִשְׂרָאֵל לְטוֹבָה וְתִשְׁמְרֵנִי וּתְחָנֵּנִי וְתִרְצֵּנִי.

אמן: בהצלחה - מנשה ישראל

האם מותר לגדל חתול?

האם חתול שחור מביא מזל רע?