חגים ומועדי השנה

אמרתי למישהו שצריך להכין מדורה לל"ג בעומר, אני עדיין יכול לספור עם ברכה?

  • י"ז אייר התשע"ט

שאלה

אם אמרתי ביום ל"ג בעומר למישהו ''צריך להכין מדורה לל"ג בעומר'' אני יכול לספור בערב עם ברכה? תודה

תשובה

שלום רב,

אתה יכול לספור עם ברכה.

מקורות: כמש"כ בחזון עובדיה יום טוב (עמוד רמח) שאם אמר לחבירו אחר שקיעת החמה של יום ל"ב לעומר, אל תאמר וידוי כי היום ל"ג לעומר, יוכל לחזור ולספור בברכה, שהרי לא ספר שבועות. ועוד שלא ספר המספר רק בראשי תיבות, ובזה יש לומר דלא יצא. ועוד שאין כוונתו לומר מנין ספירת העומר כלל, אלא לומר שהוא יום טוב כדי שלא יאמר וידוי.

בברכה,

הלל מאירס