חברה והשקפה

גיור או התנצרות

  • י"ד אייר התשע"ט

שאלה

שלום רב,
למה גוי שמתגייר נהפך יהודי לכל דבר, ולעומתו יהודי שמתנצר/ מתאסלם בכל זאת נשאר יהודי תמיד? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

משל לאדם שרוצה להתגייס לצבא אף שהוא פטור בכך, מקבלים אותו בשמחה אבל אי אפשר לפטור את עצמו לבד מהגיוס למי שחיב בגיוס.

וביתר עומק יהודי חייב במצוות מתוקף היותו יהודי שיש לו נפש מיוחדת מדרגות הקודש שזכה לה בעת היוולדו, אי אפשר לבטל את נשמת ישראל המצויה בקרבו ולכן לעולם היהודי יישאר יהודי.

אולם גוי שרוצה להתגייס מקבל תוספת נפש קדושה ולכן הוא נהפך מגוי ליהודי ומכאן ואילך אינו יכול להתנתק מקשר זה לעולם.

בהצלחה,