שבת

דיבר קודם ששתה המבדיל, האם צריך לחזור ולהבדיל?

  • י"ג אייר התשע"ט

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב,

אם בטעות דיברתי לפני שהמבדיל שתה מכוס של הבדלה האם אני צריך להבדיל בשנית?

תודה מראש

תשובה

שבוע טוב,

אין צורך לחזור ולהבדיל. אמנם לכתחילה יש להמתין מלדבר עד שיטעם המבדיל מעט מן היין. והמחמיר להמתין עד שישתה מלוא לוגמיו תבוא עליו ברכה.

מקורות: עצם הדבר שהמדבר לפני שטעם המבדיל יצא ידי חובה כן יש ללמוד מהמבואר בשלחן ערוך (סימן רעא סעיף טו) לגבי קידוש. ע"ש. ומכל מקום לכתחילה יש להיזהר שלא להפסיק אפילו באמירת "שבוע טוב" וכמש"כ בשו"ת אגרות משה חלק אורח חיים חלק ד' (סימן ע אות א) ובשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן רנז) ובשו"ת אבני ישפה חלק א' (סימן סט). וכתב בתשובות והנהגות שם, שמיד כשטעם המבדיל משהו מותר השומע לדבר אף שלא טעם ממנו עדיין מלוא לוגמיו, ושכמדומה שכן המנהג. ומכל מקום המחמיר וממתין עד שהמבדיל שותה מלוא לוגמיו תבוא עליו ברכה.

בברכה,

הלל מאירס