חינוך ילדים

מה עושים עם ילד רגזן?

  • י"ב אייר התשע"ט

שאלה

שלום רב,

הבן הבכור שלי בגיל שמונה, כשיש משהו לא לטעמו (אוכל, טיול , בקשה כלשהיא...), הוא מתרגז: צועק, מורד בנו, עושה כל מיני שטויות. והוא לא נרגע רק אחרי שעה או יותר.
הפתרון היחיד שמצאנו הוא לאיים עליו עד שיציית. אבל הוא עדיין ממורמר.
בדרך כלל, הוא ילד או עדין ונחמד או רגזן ומר. אפילו מקרה קטן יכול לשנות את מצב רוחו לרע.
אנחנו חסרים אונים, מה לעשות?
תודה על העצה שלך.

תשובה

שלום ובכה

אציע לפנות לאיבחון מקצועי. בכל מקרה עד שתקבלו עצות מקצועיות כראוי אציע לא להיבהל ולא להתרגש מהילד. כאשר הילד מתחיל להשתולל יש להישאר רגועים לגמרי ולומר לילד שכאשר האו מתנהג ככה הוא צריך לללכת לחדר שלו שם הוא יכול להשתולל עד שהוא יירגע ואחר כך הוא ישוב למטבח ולהיות יחד בקרב המשפחה. יש לקחת אותו ולהכניס אותו לחדר והכל ברוגע ובלי צעקות וכך להיות עקביים ומהר מאוד הדבר ישתנה בעז"ה לטובה.

בהצלחה,