חברה והשקפה

שכר מצוות וחיוב מצוות פרו ורבו

  • ח' אייר התשע"ט

שאלה

יש לי שאלה שאני בדיוק שמעתי השבוע שנשים לא חייבות במצוות פרו ורבו והרי האישה היא שיולדת ועוברת את כל הקושי ותהליך הלידה, והרי נאמר שיותר טוב(ויש יותר שכר) למצווה ועושה מאשר לא מצווה ועושה, אז לאחר כל ההשקעה והתהליך שהאישה עוברת היא לא כביכול לא מקבלת על מצווה כה חשובה שכר מצווה כמו הגבר?

תשובה

שלום וברכה

מספר הסברים נאמרו בדבר.

א. מאחר ויש סכנה לנשים בריון ובלידה,הקב"ה לא רצה לחייב אותם במצווה זו.

ב. מאחר ומצווה זו גדלוה כל כך הרי שאם היו אץף הנשים מצוות במצווה זו היה היצר מתגבר מאוד בדבר והיה קשה לנשים לעמוד במצווה זו.