מה מתפללים בתפילה ללא מניין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום רציתי לדעת איזה חלקים מתפילת שחרית ומנחה ניתן לקרוא ללא מניין ועד איזה שעה אפשר לקרוא את ברכות השחר, שחרית, מנחה וקריאת שמע שעל המיטה. תודה

תשובה

שלום

א. אם אין אפשרות להתפלל במנין, אפשר להתפלל את כל התפילה גם ללא מנין, וישמיט קטעים אלו: קדיש, ברכו, חזרת הש"ץ.

ב. ברכות השחר וברכות התורה נאמרות בבוקר, אולם בדיעבד אפשר לאומרם כל היום, זולת ברכת `אלוהי נשמה` שלא אומרים אותה אם כבר התפללו תפילת שמונה עשרה.

שחרית מתפללים עד סוף זמן תפילה המצויין בלוחות. אולם אם איחר אפשר להתפלל עד חצות היום. חצי שעה אחרי חצות היום מתחיל זמן תפילת מנחה ונמשך עד שקיעת החמה.

מצאת הכוכבים אפשר להתפלל ערבית עד סוף הלילה. קריאת שמע שעל המיטה נאמרת לפני השינה, באם שוכב לישון עד זמן עלות השחר.

 בהצלחה - מנשה ישראל