שבת

מים חמים בשבת והבן איש חי

  • ב' אייר התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב!
יש לי 2 שאלות:
1.) מי בימינו נחשב/ידוע כ-רב שממשיך את דרכי פסיקתו על פי הבן איש חי ?
2.) לגבי חימום מים בשבת, אני לא הצלחתי להבין שמעתי שיש כאלה שמתירים רק מים מדוד שמש , ושמעתי שיש מקרים מסוימים שניתן גם מדוד חשמלי, שאלתי היא בן אדם שהוא איסטניס , שמרגיש ביום שבת צער שהוא לא מתקלח והוא רגיל בכל ימות השנה להתקלח עם מים חמים ובימי הקיץ להתקלח במים שיותר נוטים לחום מאשר קור האם יש לו תקנה/קולא כלשהי עבורו? למשל אני זוכר שבימי החורף הייתי לא מתעורר כל השבת ורק מתעורר מהמיטה בצאת השבת כדי שאוכל להגיד "ברוך המבדיל בין קודש לחול" וישר ללכת להתקלח או לשטוף פנים במים חמים כי לא רציתי לחלל שבת, אני יודע שזה נשמע קיצוני אבל זו האמת אצלי אני מרגיש לא טוב שאני לא יכול להתקלח/או לשטוף פנים במיים חמים או מים שנוטים יותר לחום ברגע שאני מתעורר מהשינה.

תשובה

שלום וברכה

1. הרב מרדכי אליהו היה נאמן יותר לפסיקות הבן איש חי.

2. רק בדוד שמש יש מקום להתיר ולא בדוד חשמלי וכל שן לא בינוקרס.