ביקור בבית קברות במהלך 30 יום של אבל

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, חמותי נפטרה ובעלי נמצא במהלך ה- 30 יום. הודיעו לו על אזכרה - בבית הקברות של שנה. האם מותר לו להכנס לבית הקברות או לא. לפי ידיעתי אדם במהלך אבל במהלך החודש הראשון אסור לו להכנס לבית עלמין - האם זה נכון או לא? אשמח לקבל תשובה בהקדם היות הוא רוצה ללכת לעשות כבוד לנפטר ובני ביתו אבל לא יודע האם זה אפשרי או לא תודה וחודש טוב שנשמע כולנו בשורות טובות אמן רבקה

תשובה

שלום

אכן מנהג אשכנזי עתיק יומין, שאין האבל הולך על קברים כל שהם במהלך שלושים ימי אבל ראשוניים, כדי שלא יעורר עליו מידת הדין בצער ובבכיה שהוא מצטער בעלותו לקבר.

במהלך שנים עשר חודשי האבל אין עולים לקבר המת, אולם לקבר אחר אפשר לעלות, אולם יקפיד לעמוד חוץ לארבע אמות מזה שהוא עכשיו במהלך ימי האבל עליו.

בהמלחה - מנשה ישראל