חגים ומועדי השנה

האם מותר לשמוע שירי נשמה בספירת העומר?

  • כ"ט ניסן התשע"ט

שאלה

שלום,
כמה שאלות:
1. האם מותר לשמוע שירים עצובים או שירי נשמה מחזקים בספירת העומר?
2. שמעתי שמותר לשמוע שירים קצביים בשיעור ספורט, האם גם כשאני עושה לבד כושר או סתם ריצה או הליכה מותר לי לשמוע שירים?
3. האם יש דעה לגבי האשכנזים המקילה לשמוע שירים אחרי ל"ג בעומר?
תודה מראש

תשובה

שבוע טוב,

1. אם השירים מלווים בכלי נגינה אין היתר לשמוע.

2. את יכולה לשמוע רק מוזיקה ווקאלית.

3. מנהג האשכנזים להחמיר לא לשמוע מוזיקה עד ג' סיוון (בין פסח לשבועות פרק טו הערה ד בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, וקובץ מבית לוי על מועדי השנה עמוד שמב בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל, שאין לשמוע מוזיקה בכל ימי הספירה. ומכל מקום כתב בספר נטעי גבריאל פסח חלק ג' פרק נג סעיף ג שבשלושת ימי הגבלה המנהג להקל). לא ידוע לי על מי שמיקל בדבר.

בברכה,

הלל מאירס