חגים ומועדי השנה

מה הטעם שאסור לשמוע שירים בספירת העומר?

  • כ"ו ניסן התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, מה הטעם לכך שאסור לשמוע שירים? והאם אסור באמת לשמוע שירים או שזה 'סתם'. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. כך מנהג ישראל לא לשמוע שירים בספירת העומר משום אבלות על עשרים וארבע אלף תלמידי רבי עקיבא שנפטרו בימים אלו (על פי שלחן ערוך סימן תצג סעיף א, ומשנה ברורה סק"ג).

2. עיקר המנהג הוא להימנע משמיעת שירים המלווים בכלי נגינה (על פי שו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן ל, וחלק ו' סימן לד), אולם אפשר להקל במוזיקה ווקאלית.

3. לפי מנהג הספרדים אפשר לשמוע מוזיקה אחרי ל"ג בעומר (יחוה דעת חלק ג' שם בסוף הסימן), ולפי מנהג האשכנזים יש להחמיר עד ג' סיוון (בין פסח לשבועות פרק טו הערה ד בשם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, וקובץ מבית לוי על מועדי השנה עמוד שמב בשם הגר"ש וואזנר זצ"ל, שאין לשמוע מוזיקה בכל ימי הספירה. ומכל מקום כתב בספר נטעי גבריאל פסח חלק ג' פרק נג סעיף ג שבשלושת ימי הגבלה המנהג להקל).

בברכה,

הלל מאירס