חגים ומועדי השנה

קניות בעומר לאישה ותינוק

  • כ"ו ניסן התשע"ט

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם אני יכולה לקנות גרביונים חדשים.
והאם אני יכולה לקנות לילד שלי בגדי תינוק גם כאשר זה לא דחוף כ"כ?

תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

1. מצד הדין מותר לחדש בגדים בעומר, אלא שיש מידת חסידות להימנע מלחדש בגדים שמברכים עליהם שהחיינו (ואפשר לחדשם בשבת), וכיוון שעל גרביונים לא מברכים שהחיינו אין אפילו מידת חסידות להימנע.

2. כיוון שהתינוק לא מבין את אבלות העומר אין עניין להימנע מלקנות לו בגדים חדשים בעומר.

בברכה,

הלל מאירס