למה התורה החמירה באכילת שרצים?

  • כ"ה ניסן התשע"ט

שאלה

מדוע כשאוכלים שרצים עוברים על 5 איסורים ואילו באכילת חיה טמאה כלשהי עוברים רק על איסור אחד אם זה היה הפוך הייתי מבין שאם נאכל חיה טמאה זה כמו 5 שרצים למה בורא עולם עשה כזאת השוואה אם שרצים זה דבר שקשה לנו לראות והחמיר את העבירה? תודה מראש

תשובה

שלום רב,

תשובה לשאלתך תוכל למצוא בדברי הפרי חדש יורה דעה (סוף סימן פד) וזה לשונו: והחמירה התורה בזה בהרבה לאוין ומלקיות להיות שהוא איסור מצוי מאוד בפירות בירקות ובקטניות ברוב מיני מאכלות, ואי אפשר ליזהר מלהכשל בהם אם לא בזריזות גדול, ולפיכך הוצרך הכתוב לזרז ביותר ולהרבות בלאוין באיסור שרץ הארץ.

בברכה,

הלל מאירס