הלל

  • י"ח ניסן התשע"ט

שאלה

1. אם יש לי פירות/ ירקות שספק אם מעושרים, יכול להיות שכן ויכול להיות שלא איך אני מעשרת?
2. בקריאת ההלל בבית הכנסת שאני מתפללת בו יש קטע בסוף ההלל שחוזרים על כל משפט פעמיים וכך אני נוהגת לעשות אך בבית הכנסת במקום לחזור על כל משפט פעמיים אמרו הכל פעם אחת חוץ מהמשפט האחרון שעליו חזרו פעמיים שזה נדמה לי היה:"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו". אז מה עליי לעשות לומר כמוהם או כמו שאני רגילה? ואיך לנהוג במהלך היומיום בבית כשאני קוראת אם אצטרך לשנות ולקרוא כמו שקוראים בבית הכנסת?

תשובה

שלום וברכה

1. הנוסח שווה כמו כל הפרשת מעשרות אולם ללא ברכה.

2. יש לעשות כפי שאת רגילה.

מועדים לשמחה,