חברה והשקפה

שנאת חינם בתהילים כיצד

  • י"ז ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב
מצד אחד הרב זמיר כהן מדגיש בכל הרצאה
לאהוב את הזולת , לאחל להם טוב , להבין שכולנו מאותה שורש נשמה וכו ...
מצד שני שאני קוראת תהילים דויד מבקש לא לשבת עם פועלי און , " לא ישבתי עם מתי שוא , ועם נעלמים לא אבוא .
מה קורה במידה ואתה נפגע ממשהו כמו גיסתך פעם אחר פעם ... איך תהכל לה דברים טובים , איך תשב לידה .
במיוחד שגם דויד בתהילים שאני קוראת באיזה שהוא מקום ואולי אני טועה מאחל להם דברים לא טובים
במיוחד לאנשים יהודים רעים שמאד רחוקים מהדת והתורה .
קצת מבולבלת , וצרכ. עזרה בנושא

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

דוד המלך דיבר על שונאי ישראל, ולא לכבודו דיבר, אלא לכבודו של בורא עולם, כפי שאמר: "הלוא משנאיך ה' אשנא ובתקוממיך אתקוטט" (תהילים קלט, כא).

דוד לא ביקש הצלה וישועה לעצמו, אלא ראה עצמו שליח ועבד לה', רצה שכבודו של ה' יתגלה בעולם, כך שכל דבריו מכוונים לגילוי כבוד ה'.

אך דברים אלה כלל לא מכוונים לבני דורנו, שאינם רחוקים מהתורה ברצונם וכוונתם, אלא מפני שהטעו אותם מילדות, ולכן צריך ללמד עליהם זכות רבה. ראי במאמר "מתפללים שיהיה רע לכופרים?"

https://www.hidabroot.org/article/110678

לגבי היעלבות מאנשים אחרים, נא ראי:

https://www.hidabroot.org/article/225903

בברכה,

דניאל בלס