שבת

לחלל שבת תמורת שלום בית חמור מאוד

  • י"ב ניסן התשע"ט

שאלה

היי כבוד הרב, יש לי טיסה שיוצאת ביום שבת ניסיתי לבטלה הודעתי שאני לא בא דבר זה יצר קרע במשפחה משפחתי כבר לא רוצה לדבר איתי סבי וסבתי צועקים עליי ומגנים אותי, כל משפחתי רוצה להתנתק ממני, גם מדבר כזה לא שומרים שבת?????????????????? זה כבר ממש מעצבן מה לעשות להרוס משפחה או שבת אחת?????

תשובה

שלום וברכה

אין מצב חלילה לטוס בשבת. תהיה חזק וברור שאתה לא טס בשבת ויהי מה. כאשר יראו שאתה רציני לגמרי הם יבינו שאין מה לדבר ולא יריבו איתך יותר.

תקדים את טיסתך ליום קודם או תאחר ביום אחד את הטיסה.