מגבת ממלון

  • י"א ניסן התשע"ט

שאלה

שלום הרב,
שאלתי בעבר על מגבות חדשות שקיבלתי מקרובת משפחה,
שיש עליהם חיתום של רשת בית-מלון כלשהי-
נאמר לי לנסות לפנות אליה ולומר שיש ברשותי ואם רוצים לקחתם ממני,(ואם לא- מותר להשתמש בהם)
לאחר בדיקה - הרשת איננה קיימת עוד בארץ ישראל,
רק בחוץ לארץ .
ואין לי אפשרות לשאול אותם לגביהן.
מה הדין?

תשובה

שלום וברכה

אם ייתכן שמקור המגבות הוא ממלון בחו"ל, מותר להשתמש בהם ללא חשש. אם ברור שהמגבות הן ממלון בארץ, יש לברר אם המלון היה בבעלות הרשת בחו"ל, או בבעלות חברה בארץ עם הסכם זכיינות. אם המלון היה בבעלות הרשת בחו"ל או שלא ניתן לברר, מותר להשתמש במגבות. אם בבעלות חברה בארץ, יש לברר את כתובת החברה ולפנות אליה.

מועדים לשמחה