נשים

ראיית ווסת ביום וראיה בלילה

  • י' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום,
אבקש לדעת כיצד עלינו לספור את עונת ההפלגה כאשר האישה רואה ווסת אחת ביום והשנייה בלילה?
וכן הלאה כאשר לאחר ראיית לילה הווסת חוזרת ליום.

תשובה

שלום וברכה

לדעת רוב הפסוקים וכך נהוג ברוב קהילות אין מחשבים עונות אלא ימים ולכן הלילה הוא יום חדש וזה נחשב ליום נוסף.

ההרחקה תהיה בלילה שיחול בו יום הווסת הבא.

נניח שאשה ראתה ביום שבת ולאחר מכן ראתה בליל מוצ"ש שהוא כעת יום השלושים לראייתה הרי שההרחקה הבא תהיה באור ליום שני.

בהצלחה,