חברה והשקפה

למה בנות לא יכולות להתגייס לצבא

  • ט' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום וברכה!
ראשית תודה רבה לכם על מלאכת הקודש שלכם אתם עוזרים לי ומחזקים אותי מאד!!
יש לי איזו שהוא ענין אני בחורה שמאד אוהבת הרפתקאות ואתגרים. ומאד רוצה להתגיס לצבא (אני רוצה להיות לוחמת עם נשק וכו).
אך אני דתיה ולא מקובל אצלינו להתגיס.
אני אשמח אם יהיה לרב פתרון לבעיתי. שהרי כל הזמן אומרים לי שהיהדות לא חוסמת וחונקת ובקטע הזה אני מרגישה שכן.
2. משום מה יש התנגדות גדולה לצבא בקרב הציבור החרדי. והדבר מכעיס אותי מאד מאד מי שיכול ללמוד תורה-שילמד זכותה מגינה עלינו! אני מאמינה בזה! אך מי שלא מסוגל ללמוד למה שלא ילך לצבא??? לא עדיף מאשר שיהיה מבוטל או שיסתובב בין עבודות??
תודה רבה! (וסליחה על השאלה הארוכה...)

תשובה

שלום וברכה

הגיוס לנשים אסור בהחלט. חובה למסור את הנפש בפועל על כך ועל כן אין מקום להתגייס. ראי קצת מה שכתבנו על כך את יכולה נוסת למצוא הרפתקאות רבות אחרת המותרות ולא להגייס.

2. בחור שאינו לומר, צריך להתגייס לצבא במסגרת כשרה מיוחדת לחרדים שאין בה את כל הקשיים שעלולים לעבור בצבא בזמנינו.

אשמח לסייע לך עוד,