אמונה

גמרא סהנדרין

  • ד' ניסן התשע"ט

שאלה

שלום רב,
1.כתוב במסכת סהנדרין דף קי עמוד א(בערך שם)
על השבטים, מה נפסק בסוף?
יש להם עולם הבא? ומה עם כל היהודים שיצאו מהם
שהם כן שומרים מצוות?

2. כתוב שהבנים מקבלים עונש על מעשי אבות
רק אם הם ממשיכים בדרכם, אבל למרות זאת,
זה לא חטאים שהם עשו,

3. כתוב במסכת סהנדרין דף קט עמוד א
שלאחת הדעות, הקב"ה העניש מידה כנגד מידה
את האנשים שבנו את המגדל, כתוב שאחת הכתות הפכה לקופים ורוחות, למה הכוונה קופים?
מה הפכו לבעל חיים?

תשובה

שלום וברכה,

1. הקב"ה אינו מקפח שכר שום בריה.

מי שאנוסים ואינם מכירים את יהדותם, כמובן לא יענשו.

מי ששומרים תורה ומצוות - כמובן יזכו בשכר, ללא קשר לעברם ההיסטורי.

2. לכאורה הקב"ה היה צריך להעניש את הדור החוטא תכף מיד, ולא להמתין. זו מידת רחמים שהקב"ה ממתין ארבעה דורות כדי לתת לבני הזדמנות להתפקח ולשוב בתשובה. רק אם ממשיכים בחטאים יענשו - כמובן על עוונם.

3. אכן, קופים הם בעלי חיים. אך יש מדרש אחר שכותב שפניהם נעשו כפני קופים, וזה היה עונשם.

בברכה,

דניאל בלס