קריאת שמע על המיטה בצהריים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

עד איזה שעה אפשר לעשות קריאת שמע בלילה? האם יש שעה מסויימת שלאחריה כבר לא קוראים את קריאת שמע ?ומהי השעה? האם אפשר לעשות ק"יש שעל המיטה גם בצהריים? והאם מותר לומר מודה אני בה[צהריים ? תודה רבה יישר כוח

תשובה

שלום

זמן קריאת שמע שעל המטה, לפי דעת המקובלים ראוי להקדים לקרוא לפני חצות הלילה. לפי ההלכה נמשך זמן קריאת שמע שעל המטה כל הלילה אם שוכבים לישון עד עלות השחר, [שלדוגמא, זמנה היה היום בשעה 4:41]. במקרה שהולכים לישון אחרי זמן עלות השחר, קוראים קריאת שמע ללא ברכת המפיל חבלי שינה, כמו שפסק המשנה ברורה (סי` רלט - ביאור הלכה).

גם אם קוראים קריאת שמע שעל המטה לפני עלות השחר אך יודעים שלא נלך לישון אלא אחרי עלות השחר, יש להשמיט ברכת המפיל חבלי שינה [כמבואר במשנה ברורה שם]. כשהולכים לישון שינה קבועה אחרי שהאיר היום ראוי לקרוא לפני השינה פרשת שמע בלבד. אין מניעה מלומר מודה אני בצהריים.

בהצלחה מנשה ישראל