נשים

התלבטות בבחירת שם לבת יעל, עלמה, מיה, אמה ואיה

  • י"ז אדר ב' התשע"ט

שאלה

נשמח לעצתך כבוד הרב, שם לבת - יעל, עלמה, מיה, אמה, איה. מתלבטים.... תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

השמות עלמה, מיה, אמה ואיה - לא מומלצים. לעומתם - השם יעל טוב ומומלץ.

מקורות: לגבי השם איה, יעויין בספר שמות בארץ (עמוד קפח). ולגבי השם יעל, יעויין בספר מעין אומר חלק י"ב (פרק א סימן כו) בשם הגר"ע יוסף זצ"ל, ובספר ישועות מרדכי (עמוד 118) בשם הגר"מ אליהו זצ"ל. וכן בספר שמות בארץ (עמוד מח) כתב בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א, שיכול ליתן שם יעל לבת, כי זה מהתנ"ך והיתה צדקת.

בברכה,

הלל מאירס